Produse Recomandate
BENEFICIILE GANODERMEI ÎN CORP
1. Activități Imunomodulatoare ale Ganodermei
Ganoderma a fost promovată ca supliment nutritiv datorită componentelor active variate conţinute de aceasta, cum ar fi polizaharidele, triterpenoizii şi proteinele. Aceste Componente au arătat efectul imunomodulator asupra sistemului imunitar.
De-a lungul anilor organismul nostru a acumulat toxine fără a deveni conştienţi de asta şi de efectele dăunătoare ce le poate avea asupra Corpului nostru.
Astfel, înlăturarea toxinelor din organism şi a deşeurilor metabolice este Cheia pentru a ne recăpăta sănătatea.
Procesul de detoxifiere implică mai multe organe din Corpul nostru şi sisteme care includ ficatul, rinichii, sistemul limfatic şi circulator. Ganoderma acţionează ca un agent pentru a neutraliza şi îndepărta toxinele nedorite şi periculoase din organism prin filtrarea sângelui.
2. Activităţi Anti-tumorale ale Ganoderma
Boala numita cancer se dezvoltă prin modificări – genetice multiple a celulelor canceroase care duc la diferenţierea modificată a creşterii şi controlul apoptozei. Agresivitatea cancerului este caracterizată de invazii tumorale şi metastază, care este asociată parţial cu o creştere a abilităţilor celulelor de a migra spre altele.
3. Activităţi Antivirale
Ganoderma ajută la protejarea sistemului imunitar al organismului împotriva infecţiilor virale, bacteriene şi a celor cu protozoare care sunt rezistente la antibioticele cunoscute.
Efectele pozitive ale Ganodermei sunt uşor de văzut când asemenea | infecţii intervin la indivizii cu un sistem imunitar slăbit, cum ar fi copiii, oamenii în vârstă şi pacienţii care sunt în stadii de recuperare în urma operaţiilor chirurgicale.
4. Proprietăţi de reducere a Colesterolului
O cauză semnificativă a morţii în majoritatea ţărilor dezvoltate este boala coronariană. Principalii factori de risc ai acestei boli sunt hipercolesterolemia, tensiunea arterială, diabetul etc. În ultimii ani s-a acordat interes sporit proprietăţilor de reducere a colesterolului din ciuperci, inclusiv din Ganoderma. După cum s-a descris, Ganoderma a fost studiată în mod ocazional pentru proprietăţile sale de reducere a colesterolului şi a celor hipotensive.
Componentele din Ganoderma care au efect de reducere a colesterolului nu sunt cunoscute, dar pot include glucanii de tip ganoderan, hetero-3-glucanii, complexele glicoproteice, fibrele dietetice, lectinele, triterpenii triterpenoizi, sterolii ergostane, tipul de acid ganoderic intens oxigenat, lanostanoizii triterpenici”.
Componentele fibroase ale Ganodermei pot afecta absorbţia Colesterolului şi reciclarea acizilor biliari, în timp ce componentele lipofilice pot afecta sinteza colesterolului.
5. Efectul de scădere a tensiunii arteriale
Presiunea arterială se poate reduce pentru cei care suferă de tensiune arterială, după consumul de Ganoderma. Studiile au arătat că tensiunea arterială a aproximativ jumătate din pacienţii care suferă de hipertensiune s-a redus după administrarea Ganoderma.
S-a raportat că o hipertensiune cu referire la enzime a fost inhibată de acizii ganoderici A şi B.
6. Efectul de reducere a glucozei din sânge
S-a demonstrat că Ganoderma reduce nivelul de glucoză din sânge. Pentru cei care au nivel ridicat de glucoză în sânge sau cei cu diabet, condiţia lor se poate îmbunătăţi după consumul de Ganoderma.
S-a demostrat că Constituenţii din Ganoderma – ganoderanii – diminuează nivelul de glucoză din sânge prin îmbunătăţirea utilizării glucozei din sânge prin ţesutul din Organism.
7. Proprietății Antioxidante
Dieta şi stilul de viaţă nesănătos, factorii de stress de la muncă şi mediul poluat crează radicali liberi care pot face rău organismului.
Superoxid Dismutaza din Ganoderma ajută la sprijinul organismului de-a lungul procesului de îmbătrânire. Aceasta poate ajuta în apărarea organismului împotriva atacului radicalilor liberi care sunt responsabili de majoritatea bolilor.
8. Activității Antialergice
Histamina este o proteină importantă implicată în multe reacții alergice, Histamina poate cauza inflamarea directă, cât şi indirectă.
Compușii care contribuie la activitatea antialergică a Ganoderma au fost identificaţi ca fiind cei patru acizi ganoderici triterpeni şi anume Ganoderic A, B, C şi D. Aceşti acizi ganoderici pot ajuta la înlăturarea eliberării de histamine din celule.
CE POATE CAUZA INEFICIENTA GANODERMEI?
În general, se vor experimenta efectele pozitive ale Ganoderma după consumul continuu, pentru a îmbunătăţi starea de sănătate. Totuşi, o astfel de experienţă depinde de mai mulţi factori, cu posibilitatea ca unii sa nu aibă deloc efecte. Aceşti factori includ:
* Ganoderma nu poate fi Consumată cu un dozaj si o durată recomandată.
Stoparea consumului de Ganoderma în timpul fazei de “reacţii adverse”.
– Un stil de viaţă nesănătos, dieta neechilibrată şi lipsa exerciţiilor.
– Boli multiple contactate sau prescripţia prea multor medicamente pentru tratament. În
cazul unor astfel de scenarii, toxinele din organism nu pot fi complet înlăturate.
* Pacienţii îşi pierd încrederea în eficienţa Ganoderma, fără să ştie că severitatea bolii poate varia după începutul tratamentului. Astfel, în timpul procesului de vindecare, pacienţii care nu consumă Ganoderma pot experimenta fenomene oscilante înainte ca durerea să se reducă gradual.
– Anumite persoane pot fi influenţate şi informate în mod negativ despre Ganoderma şi pot decide să întrerupă consumul,