Cafea Ganoderma. Ganoderma lucidum -este bună pentru toate, vă poate ajuta să slăbiți? Cafea Ganoderma. Ganoderma lucidum. Cercetările privind beneficiile cafelei Ganoderma sunt încă în plină desfășurare, astfel încât posibilele efecte pozitive ale acestei lichioruri nu au fost 100% dovedite. Înainte de a clarifica științific aceste probleme, să ne uităm la beneficiile și posibilele efecte secundare ale cafelei care conține Ganoderma lucidum.

Cafea Ganoderma: Ganoderma lucidum este o ciupercă medicinală, beneficii:

  • întărește sistemul imunitar
  • combate oboseala
  • îmbunătățește memoria și nivelul de energie
  • reduce valorile colesterolului LDL din sânge și inflamațiile din corp
  • reglează tensiunea arterială
  • încetinește procesul de îmbătrânire celulară
  • stimulează circulația sângelui
  • ameliorează stările de nervozitate
De exemplu, un studiu din 2016 a arătat că Ganoderma poate fi utilizat în combinație cu terapii alopate pentru pacienții cu cancer pentru ameliorarea simptomelor și îmbunătățirea răspunsului imun. Cu toate acestea, autorii studiului au concluzionat că terapia cu Ganoderma lucidum nu trebuie complet sau ignorată, deoarece efectele sale nu au fost studiate pe deplin și starea se poate agrava fără un tratament și un management adecvat. Un alt studiu publicat în Jurnalul Cochrane în 2015 a constatat că Ganoderma nu are efecte benefice asupra prevenirii bolilor cardiovasculare și a tensiunii arteriale crescute. Dimpotrivă, mai multe studii din 2018 au confirmat efectele benefice ale ciupercilor magice (ceea ce este adevărat pentru cobai în testele de laborator) asupra sistemului muscular

Cafeaua Ganoderma. Ganoderma lucidum: posibile efecte secundare

Același studiu menționat mai sus a subliniat că Ganoderma poate avea efecte secundare, cum ar fi amețeli, indigestie și alergii cutanate. Combinat cu cafea, poate provoca emoții extreme, palpitații, insomnie și anxietate crescută. Persoanele care iau medicamente antihipertensive, anticoagulante sau care primesc chimioterapie ar trebui să acorde o atenție specială. În plus, consumul de cafea care conține Ganoderma poate duce la apariția sau agravarea bolilor hepatice. Medicul a avertizat că cafeaua magică a lui Ganoderma poate inhiba sau agrava efectele anumitor medicamente, de aceea este recomandat să consultați un medic înainte de a bea această băutură.